technieklessen

Een vast onderdeel van het Delta onderwijs zijn de technieklessen. Hiermee is de Piramide in 2011 gestart. In eerste instantie werden deze lessen in groep 5/6 gegeven. Afgelopen jaar is er besloten om deze lessen ook voor de groepen 3/4 en 7/8 mogelijk te maken.

Door wie?

DSC_6781

De technieklessen worden verzorgd door Hans Knies. Hij doet dit nu al weer voor het derde jaar. Hans heeft erg veel kennis en ervaring. Zo heeft hij een opleiding gevolgd tot goudsmid waardoor hij natuurlijk veel weet van edelmetalen en de bewerking daarvan. Daarnaast is Hans drukker geweest. Hij kan de kinderen dus veel vertellen over druktechnieken, machines en papiersoorten en maten. Nu werkt Hans bij de 2de Kamer. Daar is hij verantwoordelijk voor de ICT. In zijn vrije tijd heeft Hans vele hobby’s. Hij vindt het heerlijk om met zijn handen te werken. Geen uitdaging is hem te spannend. En als de wind waait, vindt je Hans op het water. Hij is een zeiler in hart en nieren. Daar kan hij ook veel over vertellen. Kortom zowel de Piramide alsook Parentes zijn erg blij dat Hans deze technieklessen verzorgd.

Aan wie?

Technieklessen worden gegeven aan alle drie de Deltaklassen. Hiermee is de school vanaf het schooljaar 2013 – 2014 gestart. De techniekles vindt plaats op woensdag. Hans geeft drie keer per maand deze techniekles. Iedere keer aan een andere groep. De vierde woensdag in de maand is Hans vrij.

Wat leren de kinderen?

In de afgelopen twee jaar waren de technieklessen meestal gekoppeld aan de projecten. Daarnaast werd er ook vaak met de techniektorens gewerkt. Hierbij kreeg Hans assistentie van Nadine van Kruijssen, moeder van Charlotte (groep 5/6) en Elizabeth (groep 1/2). In overleg met Annemarie Gips (begeleidster Delta onderwijs) is er besloten om dit jaar  te kiezen voor een andere opzet. Naast het feit dat nu alle klassen techniekles krijgen, heeft Hans aangegeven dat hij graag wat meer vrijheid wil hebben over de invulling van de technieklessen. Aangepast aan de groep waar hij voorstaat, zullen in het komende schooljaar diverse onderwerpen de revue passeren. Hans heeft op dit moment al een lijst samengesteld van zo’n 25 verschillende onderwerpen. Sommige lessen zullen een praktisch karakter hebben, andere weer meer theoretisch. Maar alles met als doel uw kind(eren) uit te dagen en meer kennis te geven. Wij zullen proberen om de verschillende projecten die dit schooljaar voorbij komen middels een kort verslag en wat foto’s aan u te tonen. Mocht u nog vragen hebben over deze technieklessen of denken dat u zelf een bijdrage kunt leveren, neem dan even contact met ons op of spreek Hans aan. Hij is drie woensdagen vanaf 9.00 op school.

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Box

Please enter your username or email address.
You will receive a link to reset the password via email.