wij geven

Parentes heeft als doel de Delta klassen te voorzien van excursies, gastlessen en verrijkingsmaterialen. Hierbij is zij natuurlijk afhankelijk van de donaties die zij ontvangt. Deze donaties komen hoofdzakelijk van u als ouder. Maar soms ontvangen wij ook giften van grootouders, andere familieleden of vrienden of bedrijven. Daarnaast neemt Parentes af en toe deel aan acties van bedrijven waardoor extra geld beschikbaar komt.  Namens de kinderen is Parentes deze mensen en bedrijven zeer dankbaar.

Excursies

Ieder groep gaat een aantal keer per jaar op excursie. In overleg tussen contactouder en de Deltaleerkracht wordt passend bij het project een of meerdere leuke uitstapjes geregeld.

2011 074

Gastlessen

Parentes is ook altijd op zoek naar mensen die iets komen vertellen over hun beroep, hobby of bepaalde ervaringen. Meestal gelinkt aan het lopende project maar af en toe ook gewoon om de kinderen te informeren over wat er allemaal mogelijk is nadat je de school hebt afgerond. Parentes hoopt met deze gastlessen weer nieuwe interesses te voeden.

Sciencelessen

Ariane verzorgt voor de Delta klassen de science-lessen. De meeste kinderen vinden deze lessen echt superleuk. Parentes zorgt ervoor dat Ariane voor alle Delta kinderen de juiste hoeveelheid materialen kan aanschaffen.

Muzieklessen

In overleg met directie en de Deltaleerkrachten is Parentes bezig om muziek als onderdeel van het curriculum toe te voegen. Insteek is om de kinderen om de week een half uur muziekonderwijs aan te bieden. We hopen dit op korte termijn concreet te maken.

Vreemde talen

Sinds een aantal jaren financiert Parentes de Franse lessen. Vanaf groep 3/4 leren de Deltakinderen deze taal.

Verrijkingsmateriaal

Diverse acties van bedrijven hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat Parentes in staat was grote hoeveelheden verrijkingsmateriaal voor de Delta klassen aan te schaffen. Het belangrijkste doel hiervan is om deze kinderen op een leuke manier  te blijven uitdagen. Wilt u weten wat u kind allemaal aan verrijkingsmaterialen kan kiezen. Kijk dan gauw naar onze lijst.

Close Box

Please enter your username or email address.
You will receive a link to reset the password via email.